Sabtu, April 25, 2009

mereka keluar awal?

"tergaru-garu kepala aku... aduhai susahnya"

kejadian ni berlaku jumaat lepas.
jam 8.30 pagi.
terkebil2 mata aku.
soalan pertama, huh, pilihan I - lagu siti nurhaliza di radio.
terus aku capai pensil aku terus pangkah.
dengan yakin, aku gelak.
sekali aku tengok pilihan ABCDE...
semua pilihan I ada. Allahuakbar!
apa ni?
aku baca balik soalan, manakah antara berikut gangguan persekitaran.
aku tergelak sendiri. soalan satu pun dah salah.
mungkin lagu siti tu dipasang kuat.
wah.. hebat soalan U3 paper persekitaran dan kesihatan.
ada 60 soalan.
susah gak.
banyak fakta, yang mengelirukan.
aku waswas nak pilih.
tepat jam 9.01 minit.
seramai 6 pelajar kaum selain melayu keluar dulu.
fuh, laju gile..
jam 9.09 minit, masih ada lagi kaum bukan melayu keluar.
wah melampau. cepat gile..
makin tergaru2 kepala aku.
aku mula bersangka tak baik.
mesti diorang ada past year ni.
macam macam aku fikir.
tak puas hati. camne diorang leh keluar 30 minit je jawab.
padahal paper ni takleh bawak keluar.
hmm...

terlintas dalam minda aku lepas exam.
hmm... mungkin diorang pakat.
aku ambik page 1. ko koyak page 2..
ko ambik page 3.
nanti kita gabung. huhu..
jahat tul pemikiran aku masa tuh.
tapi aku perlu sedar, lantak koranglah nak cilok keluar paper.
datang kelas pun jarang. terpulanglah.
mungkin pointer je yang penting bagi diorang.
cukuplah dapat A.
ilmu tak dapat pun takpe.
yela u3. general knowledge.
biarlah. tak perlu cemburu arrabe'.
aku pun leh dapat A, meskipun susah. huhu.
insyaAllah, boleh la..

[kena bagi semangat kat hati, sebab aku takde awek. sape lagi nak bagi semangat, kalau tak diri sendiri. awek pun bukan leh pakai. huhu]

5 ulasan:

arrabe' berkata...

pengalaman exam yang memeritkan

Tanpa Nama berkata...

wahai saudara arrabe..hehe..kenapalah anta bule kata,'aku xde awek,kalu ade pun..' sume ni..hehe..pelik2...act,xpayah la ber awek awek ni..belum tiba masanya..jg diri utk yang lagi istimewa..ok?

keep up for ur exam!best wishes n pray for u..:) amin...

arrabe' berkata...

hehe..
teringin nak kenal siapa tanpa nama ni.
adakah orang sama?
"belum tiba masanya??"
untuk aku belum tiba masanya?
wallahuaallam.
aku pun tak pasti.
tak terfikir pun lagi awek ni.
lagipun leceh je. baik akad terus.
kan?
thanks tanpa nama.

Tanpa Nama berkata...

masanya akan tiba..masa tu adalah akad yang anta mahukan lah..;)

memg leceh hidup tanpa ikatan yg sah,nak pegang xbule,nk ni pon xbule,tu xbule,oleh itu..pilihlah yg anta rasa sudah yakin,sahkan ikatan itu..smoga diredhai ALLAH.

xperlu kenal.orang kalangan biasa.

arrabe' berkata...

insyallah.. sama2 mendoakan