Khamis, Januari 01, 2009

idea tazkirah?

jumaat 2/1/09
aku diminta untuk memberi tazkirah untuk majlis sambutan maal hijrah UPSM.
diberi masa dalam 30 minit. lama tuh.
sasaranmungkin 30 orang.
sahabat sekalian, ada idea topik yang patut aku sentuh tak?
harap dapat membantu.
terima kasih.

p/s: kalau ada tips jadi pentazkirah terbaik, plzz...
[mencari2 idea yang menarik. supaya kesannya mendalam. hmm...]

5 ulasan:

IZZATI HALIM berkata...

rabe'..aku suke klu ko leh bg tazkirah psl perpaduan umat islam kt m'sia ni..pas2,ko selit2 skit keadaan semasa kt m'sia ni..

rimbunanHati berkata...

awak tak nak citer pasal Gaza ke?
audiens awk mungkin ada yg sambut thn baru semalam. Awak lebih fokuskan
peranan kita. Dan pendirian kita serta fahamkan mengapa kita perlu boikot US dan cara-caranya.
Cadangan shj.

isminana berkata...

dua2 tajuk sgt best n bertepatan dengan isu hangat semsa nih... gabungkan keduanya pun ok....
perpaduan umat Islam di m'sia seterusnya dibawa view tentang apa yang jadi di Gaza sana... negara shabat seislam kita...

TIPS: sampaikan dari hati terus ke hati.. lebih terkesan insyaAllah

Suhaila S. berkata...

betul2.. maybe ada lagi antara kita yg x tahu kisah serangan di Gaza tu.. the latest issue tu.. bolehla kupaskan, n relate dgn perpaduan umat Islam di Malaysia.. doronglah semuanya utk mendoakan kesejahteraan umat Islam di seluruh dunia..

arrabe' berkata...

maaf kengkawan.
miscommunication berlaku.
sepatutnya semalamnya 1/1.
tapi diorang salah mesej kat aku, katanya 2/1.
terlepas peluang ni. huhu