Rabu, Mac 04, 2009

dituduh gatal kerana senyum

"saja nak Ym semua kawan aku. huhu.. sedih"

Ym tau tak apa dia??
mesti semua dah tau. Ym tu yahoo mesengger.
korang dah add aku??
add - arrowback_1688

satu hari tu aku, bosan gak la.
aku saja teringin nak Ym semua kawan2 aku.
sebab ada ramai yang aku add tapi jarang contact semua.
hampir 200 orang dalam senari Ym aku.
jadi, aku pun taip la mesej ni:
"la, kenapa masam2 je? senyum la sikit, kan senyum tu sedekah"
ramai gak respon.
antaranya:
"eh silap Ym ke?"
"terima kasih"
"eh, mana tau??"
"ada yang letak gambar smiley"

tersenyum juga aku baca. terus aku chat dengan diorang, tanya khabar.
aku cakapla:
"aku saja je hantar Ym tu, sebab dah lama tak contact korang.
dan sebab nak ajak korang senyum.
jangan stress2.. "
diorang pun ucap terima kasih.
tapi yang tak sedapnya, lepas aku offline.
banyak la yang Ym aku pakai sms.
ada yang tulis:
"gatal"
"senyum sorang2 bukan sedekah"
aduh menyirap hati aku ni.
dituduh gatal.
rasa nak je online balik dan terang.
tapi, malas plak nak buka kom balik, malas layan orang yang kolot.
sesedap je nak tuduh orang gatal.
ingat orang suruh senyum, miang ke??
sabar jela..
terpaksa lah aku senyum sendiri. huhu.
untuk tenangkan hati.
kepada kawan2ku, maaf ye jika aku ada terkata perkara yang buat korang fikir lain.
kadang kita taksedar apa kita cakap. maaf ye.

[huhu.. tak tahu nak cakap apa. pedih hati bila baca mesej tu. "gatal"]

10 ulasan:

arrabe' berkata...

korang penah kena tak?
pedihnye hati. sabo jela

miloais berkata...

bebanyak bersabor lah

depa mungin sekadar kenal kita dialam cyber saja... tak tau hati budi kita camne...

tu yg cepat benar buat kesimpulan

D's noruaruwani berkata...

salam.
robe' xreply akak.
=(

D's noruaruwani berkata...

robe'.
sabar.
mungkin die xknl lagi siapa sbnrnye arrabe'.

arrabe' berkata...

aruwani..xreply apa kak??

thanks milo.. hehe..
mungkin.. kadang kenalan intenet ni bukan leh caya. sebab tak penah jumpa..

D's noruaruwani berkata...

hee~ abaikan jelah. =)

Shahrul Hafizi berkata...

ni pd pndpt ak la:

perempuan yg mengatakn 'gatal'
kpd ko tu ad haknya
mgkin dia tahu niat ko baik
ttp dia mengambil cr prevention yg baik
spy dia xmdh trgoda

ko pn tau kn robek
rmai lelaki2 skrg mengayat perempuan
utk mndptkn kepentingan sndri
xperlu tgk jauh2
dlm UKM ni pn brlambak2

nasihat ak:

buang yg keruh
ambil yg jernih

dn

jgn mudah melatah :)

Tanpa Nama berkata...

salam.
dpt gak ym mcm tu dari arrabe'..wonder gak la..apehal la mamat ni...but then,i din rep u coz tym tu nk off pc..im sorry..
oleh itu...
'jgn masam2 arrabe',senyum lah ye..even ade org kate gatal ke ape,sabarlah..mereka tidak mengetahui..maafkan mereka..:)'

Farhana berkata...

=)

arrabe' berkata...

hehe.. thanks korang..
perempuan pun jangan mudah terpedaya dengan laki ayat manis.. hehe