Khamis, Mei 23, 2013

bebaskan diri dari tol

perjalanan ke Kuala Selangor dalam tempoh sejam 30 minit semalam jam 3 petang melalui Jalan Klang - Teluk Intan sangat menenangkan tanpa tekanan tol. tekanan hanya berlaku apabila banyak lampu isyarat dan lori.

Ser0n0k musafir seorang diri. Tutup radi0, f0kus pemanduan, minda memikirkan. Memikirkan sesuatu yang kurang dalam diri. Apa yang masih belum tercapai.

hiburan semata-mata. tiada kaitan dengan politik
# muhasabah diri.
# indahnya bila mengingat Allah sepanjang perjalanan.
# dengar ceramah di radio, alquran dan zikir melalui CD dan bibir.

3 ulasan:

Wan Ahmad Izudean berkata...

saya tak boleh fokus kalau drive pasang radio,entahlah (wlpun takde lesen keta lagi)

Mohamad Ezuan Bin Mohd Saad berkata...

masa memandu kereta / menunggang motosikal lah waktu yg selalu blh bermuhasabah.. sbb masa tu xde bnda nak buat.. nak baca buku lain pula jadi.. hehe

Muhammad Arrabe' berkata...

[1] Wan Ahmad Izudean:
saya okay je, lagi saya suka kalau Radio yang banyak cakap, kalau lagu sahaja, mesti bosan. kalau tak pasang radio, mata ngantuk, bahaya jugak.

cepatlah ambik lesen bro!

[2] Mohamad Ezuan Saad:
terima kasih singgah blog yang tak seberapa akhi. orang besar lawat, segan!

baca buku masa kat trafic light je. itupun mata kena tengok sekejap2. bahaya2.

muhasabah is the best way to fill the empty time.