Selasa, Oktober 19, 2010

Al-Kisah Fatih ep.4: pandangan

Salam Ukhuwah Mahabbah Fillah daripada penulis:

  1. kisah ini adalah untuk tujuan: muhasabah diri dan tidak bermaksud untuk menghina atau mengutuk mana-mana pihak.Janganlah terasa ye.
  2. kisah ini akan dikemaskini (update) mengikut idea penulis. insyaAllah.bersabarlah dan ingatkan penulis.
  3. digalakkan untuk sahabat2 memberi idea-idea tambahanuntuk menambah mutu kisah ini. komenlah ye.
  4. maaf juga, jika kisah ini membosankan dan penuh bunga-bunga dalam penulisan ini.
  5. semoga anda memperoleh manfaat. doakan kita sentiasa dirahmati Allah dan senantiasa dalam bimbingan Allah.
  6. ini adalah idea asal Mohd Arrabe' Ahmad Baei. mohon sahabat2 yang dirahmati Allah tidak menjadikan penulisan ini sebagai modal keuntungan sendiri (buat novel dengan meniru, tetapi tidak salah untuk mengambil idea ini dan mengubahsuai).jadikanlah ia untuk keuntungan bersama(nyatakan nama saya atau link blog ataupun maklumkan kepada saya melalui e-mel aliflamrabayaain@gmail.com
Al-Kisah Fatih ep.4

Masih ramai yang bertudung. Tetapi pelbagai bentuk tudung boleh disenaraikan. Bertudung labuh, bertudung jarang, bertudung bonggol, bertudung nampak jambul, bertudung ala artis (Yuna, Siti Nurhaliza, Bienda, Ariani). Menutup aurat bukanlah untuk kelihatan lawa dan mengikut fesyen terkini. Apakah perempuan ini masih tidak faham dengan bahagian mana yang perlu ditutup? Rambut yang ikal mayang perlukah ditutup? Dada? Leher yang jinjang tidak boleh didedah? Lengan panjang dan berkulit putih juga perlu disarung? Pusat juga? Peha dan betis? Kaki kena pakai stoking? Lecehnya jadi perempuan! Fatih hanyalah lelaki, buat apa perlu dia peduli kepada masalah perempuan.


Fatih menanti 4 minit keemasan ini dengan matanya berkeliaran melihat ragam sekeliling manusia. Tangan kanannya masih memegang erat telefon bimbitnya. Bibir atas dan bawah saling bertemu dengan lidah yang terus menyusun atur istighfar. Hati terus menerus diransang nafsu dengan pandangan dua bola mata. Hanya iman di dada Fatih yang mampu untuk mencegah hati dikuasai nafsu. Penangan mata sangat menakutkan. Masa terus berlalu pergi….


bersambung di episod 5 klik...

Tiada ulasan: